Volkswagen

Folkevognen, tross alt

VW Golf TSI

Volkswagen (VW) har i årtider vært blant de mest solgte bilmerkene i Norge og Europa. Golf har vært en suksess og en listetopp siden 1975.

Det er ikke enkelt å si presist hva som er årsaken til at alle liker VW, men merket har en slags nøytral status i samfunnet. Alle kan kjøre VW Golf enten man er 18 eller 88 år, prest eller punker, sinke eller racerfører.

VW lanserer aldri eller sjelden innovative løsninger som sjokkerer folket. Kundene vet hva de får. VW har blant annet vært flinke til å skape gode opplevelser og begrepet “høy opplevd kvalitet” brukes ofte om interiører på VW-biler.

Up!

VW Up! (med utropstegn) er en minibil med rause innvendige mål. Motoren er en 1-liters sak med 3 sylindre. Denne yter fra 60 hk og litt oppover. Velg for all del 75 hk, eventuelt 68 hk Eco som går på naturgass. Automatgiret er av det manuelle slaget som du bør droppe.

Polo

VW Polo - en liten familiebil
VW Polo – en liten familiebil

Det er ikke lenge til det er 40 år siden første Polo (og Audi 50) så dagens lys. Modellen vi har i dag har lite til felles med ur-Poloen. Polo “bybil” var en ekstremt kantete 3-dørs stasjonsvogn som vi så mange av på 80-tallet. Den første fine Poloen kom i 1995 og het 6N. Den ble omtalt som en mini-Mercedes. Modellen holdt høy kvalitet, men nå har rusten tatt de eldste bilene. Med 1,4-liters motor og 60 hk var bilen en meget lettkjørt og kjapp bil. I dag er Polo større en de første utgavene av Golf. Motorene er effektive enten du velger diesel eller bensin. DSG-automatgir leveres til en rekke motorer og er et godt valg. Bluemotion er dieselspareversjonen. Polo er en av få småbiler som du kan få med utstyr som automat, panoramatakluke, xenon og mye annet gøy utstyr.

Polo Cross

VW Polo Cross
VW Polo Cross

En tøffere utgave av Polo er Polo Cross. Den er litt høyere og litt røffere enn en standard Polo. Hjulene er større og det er elementer som gjør at bilen ser ut som en liten SUV. Det er den ikke, men den er en kul bil i byen og på landeveien. Velg den gjerne med rød eller oransje lakk om du våger. Det kler den. Polo kom i Cross-versjon første gang i 2002. Da het den riktig nok Fun og ikke Cross. Siste generasjon Polo Cross anbefales med 1,6 TDI eller 1,2 TSI og gjerne DSG-automatgir.

Golf

VW Golf TSI

VW Golf TSI

Da Golf så dagens lys i 1974 var det en liten og enkel bil kundene kunne kjøpe. I dag er Golf større, mer komfortabel og mer avansert. Dagens Golf kalles Golf 6. Den første var naturlig nok Golf 2. På 80-tallet hadde vi Golf 2 og i 1992 kom Golf 3. Golf 3 kunne leveres som stasjonsvogn. Golf 4 fulgte i 1998 og som Highline var Golf 4 en kompakt luksusbil. TDI-dieselmotorer ble populært. Golf 5 kom i 2004 og levde bare til 2009 da Golf 6 kom. På bruktmarkedet finner du Golf i nesten alle prisklasser. Fra slitne biler som selges til vrakpant til 2010 Golf R med 270 hk som annonseres for nær 700 000 kr. Golf 7 kom i 2013 og er en meget god bil, uansett hvilken motor du velger. De vanligste motorene er kanskje de minste (1,6 TDI), mens 2,0 TDI er betydelig sterkere. 1,4 TSI bensinturbo med 122 eller 150 hk finnes også.

Golf Plus

VW Golf Plus 2010-modell
VW Golf Plus 2010-modell

Golf Plus er egentlig en helt annen bil enn Golf og Golf stasjonsvogn. Den er i slekt med Seat Altea. Plus er først og fremst høyere enn Golf. Selv om den vanlige Golf gjør det bra på statistikker over feil og mangler, gjør faktisk Golf Plus det enda bedre. Motorene er de samme og Plus leveres også med DSG. Det finnes en tøffere Cross-versjon av Plus, Golf Plus Cross er det fulle navnet. Denne ser litt mer rocka ut med større hjul og lett styling. Fra 2015 heter bilen Golf Sportsvan:

Volksvagen Golf Sportsvan
Volksvagen Golf Sportsvan

Passat

Også Passat er en modell med lange tradisjoner. Biler vi ser på veien i dag er sjelden eldre enn modellen som kom i 1989. De gamle modellene (fram til 1996) var enkle og solide. Fra 1997 kom multilink-hjuloppheng, 20-ventilers motorer, pumpedysediesel og tiptronic-giring. I 2011 fikk Passat en facelift men fremstår ikke som en helt ny modell. Fra å kun ha TDI-motorer under panseret, velger nå bilkjøpere igjen bensinmotorer. Moderne bensinmotorer med turbo byr på de samme fordelene som diesel, nemlig krefter og lavt forbruk. Visste du at du kunne få Passat W8 med 4-liters motor og 8-sylindre fra 2001-2004?  Vurderer du brukt Passat skal du styre unna 2.5 TDI med motorkode AKN.

Passat CC

VW Passat CC (wikipedia.de)
VW Passat CC (wikipedia.de)

Mens den vanlige Passat er en blanding av pen, nøytral og kjedelig fremstår Passat CC som en lekker bil. Det finnes ikke mange sedan-coupeer på markedet, og de som finnes koster ofte mer enn CC. Den innvendige plassen skal ikke være plagsomt mye mindre enn en Passat sedan. Caratutgaven leveres med lekre detaljer og det er den du skal se etter på bruktmarkedet. Du får for eksempel deilige skinnseter i friske farger og med synlige sømmer. Motorene er som Passat, men de svakeste alternativene er plukket bort.

Scirocco 3

VW Scirocco
VW Scirocco (wikipedia.de)

Tredje generasjon Scirocco fremstår som frekkere og mer sportslig enn tidligere Scirocco og Corrado. Designet er bra og bilen kjører godt. Scirroco havner et sted mellom VW Golf og Audi TT coupe. De minste motorene er beskjedne og bilen kan leveres som relativt usportslige TDI. Kjennere velger de største turbobensinerene. Velger du Scirocco så skal du ikke være redd for å kjøpe en bil med friske farger. Det finnes blant andre grønne Scirocco på finn.no.

Tiguan

VW Tiguan (wikipedia.de)
VW Tiguan (wikipedia.de)

Tiguan er en halvstor SUV som alle liker. Den er ikke pen, den er ikke stygg. Den glir inn i alle miljøer. Parkeringsplassen til Statoil er full av sorte Tiguan TDI med sorte takbokser. Er Tiguan blitt den nye Passat-folkebilen? Du får Tiguan som 2WD med 110 dieselhester. Ellers er det firehjulstrekk og nesten utelukkende diesel. Automat finnes også, noe som ikke gjør bilen mindre populær.

Caravelle

VW Caravelle
VW Caravelle

Den ultimate familiebilen for mange er en Caravelle. Gjerne en fullspekket utgave med største motor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *