Toyota

Ikke helt feilfri

Toyota (19)

Toyota har lenge vært en av verdens største bilprodusenter og har I en årrekke levert gode biler med lite feil. Også biler fra Toyota har blitt mer avanserte med årene, og i dag er ikke Toyota suverene på driftssikkerhet og feilstatistikker. Likevel, fremdeles leverer Toyota solide biler som veldig mange kjøpere liker.

GT86

Toyota GT86
Toyota GT86/ Subaru BRZ

Toyota har startet å lage spennende biler igjen. På 80- og 90 tallet produserte de biler som MR2, Celica og Supra. Nå har de GT86 som er en ganske kompromissløs bil. Dette er en sportsbil, men en lettkjørt og brukervennlig sportsbil.

IQ/ Cygnet

Toyota IQ/ Aston Martin Cygnet
Toyota IQ/ Aston Martin Cygnet

Bilen på bildet er en sjelden sak, det er Aston Martin sin utgave av Toyota IQ. Den kalles Cygnet og det er kun design og detaljer som er endret, pluss prisen selvsagt. Både IQ og Cygnet får du med 1,33-liters bensinmotor med 99 hk. Det vanligste er likevel IQ 1,0 med 3-sylindret bensinmotor og 68 hk. Merkelig automatkasse kunne leveres, men denne semiautomaten er ikke spesielt bra.

Landcruiser

Toyota Landcruiser
Toyota Landcruiser

 

Toyota Landcruiser er spinndyr både som ny bil og som bruktbil. Grunnen er nok både kvalitet og brukervennlighet. En Landcruiser tåler alt og klarer alt. Den kan fungere som behagelig feriebil på kontinentet eller som fjelltraktor i Norge. Velg en bil som har luftfjæring for ekstra komfort. Nesten alle Landcruiser “Prado” (se bilde over) har 3-liters diesel og automat.

Toyota Landcruiser
Toyota Landcruiser i islandsk Arctic Truck-utgave

Avensis

Toyota Avensis
Toyota Avensis

Avensis overtok etter Corolla i 1998, og har siden den gang hatt tre forskjellige hovedutgaver. Alle kan fremdeles brukes som familiebiler, men den gamle begynner å bli veldig umoderne. Toyota går nå bort fra diesel, og nyere Avensis har gjerne 1,8 bensin og trinnløs automat.

Yaris

Toyota Yaris Hybrid
Toyota Yaris Hybrid taxi (generasjon 3)

Da Yaris kom i 1999 var den nesten en revolusjon sammenlignet med Starlet som den erstattet. Den høye lille bilen ble meget populær av flere årsaker. Den var enkel og lettkjørt. Føreren satt høyt og hadde god oversikt. Selv den minste motoren føltes kjapp nok. I dag fremstår Yaris som et trygt nybil- og bruktbilkjøp. Generasjon 2 fikk et penere design og vokste litt. Ellers beholdt den kvalitetene fra Yaris 1. Nylig ble Yaris 3 lansert.

Auris

Auris overtok etter 5-dørs Corolla. Første Auris var ikke en spesielt pen bil, noe som ble reflektert av salgstallene. Hybridversjonen solgte bra og er nok den mest populære på bruktmarkedet. Auris II kom i 2013 og er en mye bedre bil. Den finnes også som Hybrid, og leveres som stasjonsvogn for den som ønsker det. Fronten på Auris stasjonsvogn er tøff, men hekken har Toyota bommet på.

Prius II (2007-2010)

Toyota Prius (2005-2010)
Toyota Prius (2005-2010)

Annengenerasjons Prius fikk en viktig oppdatering i 2007, så det er biler fra 2007 og nyere du bør se etter. Bensinmotoren er en 1,5-liter, hentet fra Corolla.

Prius III (2010-)

Toyota Prius (2010)
Toyota Prius (2010)

Tredje Prius er en del større en andre Prius, har større motor og mer utstyr. Bensinmotoren er på 1,8-liter og yter 99 hk. Inkludert elmotoren blir dette 136 hk. Prius fra 2010 og nyere kunne leveres med attraktivt panorama soltak.

Prius Seven +

Syv seter kjennetegner Prius Seven +.

Camry

Camry hadde rykte på seg for å være uslitelig. Det var nok en overdrivelse, men det finnes fremdeles mange Camry på veiene, mange med svært høy kilometerstand. I dag fremstår Camry som en gunstig  bruktbil.

Avensis Verso

Alle har nok hørt om Avensis, men hvem har hørt om Avensis Verso? Versoutgaven er en syvseter som ble introdusert i 2001. Den kunne leveres med 2-liters bensin (og automat) eller 2-liters turbodiesel. Sistnevnte holdt ikke Toyotakvalitet og eierne opplevde motorhavarier. Bensinmotoren (kjent fra blant annet RAV4) var derimot solid. Designet var ikke på Verso sin side, men interiøret var pent og brukervennlig. Bilen er i dag et sjelden syn. De fleste velger Corolla Verso, men Avensis Verso er slettes ikke så dum hvis du trenger mer plass og komfort.

Corolla

Det finnes et stort antall utgaver og generasjoner av Corolla. Bilen har som modell eksistert i flere tiår. Modellen fra 2002 til 2006 trekkes fram som en kvalitetsbil. Mens merker som Mercedes slet med kvaliteten på denne tiden, klarte Toyota å lage en solid og driftssikker Corolla. Varianten med 1,6-liters motor og automat oppleves som meget lettkjørt. Mest vanlig i Norge er trolig 5-dørs karosseriet.

RAV4

Er du i markedet for en liten SUV/ firehjultrekker har du sikkert sveipet innom RAV4. Designet er ikke det store, men bilen virker godt sammenskrudd og er lettkjørt. Bensinvarianten kan leveres med 4WD og automatgir. Med dieselmotor blir RAV4 litt mer traktor på veien. Bagasjerommet er lite og bakdøren med reservehjulet på utsiden åpnes til siden. RAV4 har alltid vært en bil med lite feil og mangler, men for deg som er opptatt av image og stil er kanskje ikke dette bilen for deg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *