SUV

SUV, firehjulstrekkere og crossovere er biler med høyere bakkeklaring og hjul enn tradisjonelle biler. Crossovere har ofte moderate motorer og kun forhjulstrekk. SUV har som regel firehjulstrekk.

Mercedes-Benz GLK

mercedes glkMercedes GLK er en relativt kompakt og lettkjørt SUV som du ofte kan se i bybildet. Vanligste motor er 220 CDI med 170 hk. Det er som regel denne som anbefales. Det finnes også en sterkere 3-liters diesel med 6 sylindre. MB GLK skal alltid ha automatgir.

Volkswagen Tiguan

vw tiguanVW Tiguan er kanskje ikke klassens største, men den er klassens mest nøytrale. Fra før av vet vi at VW Golf er en bil som glir inn i de fleste lag og sammenhenger. Nå virker det som om Tiguan også er blitt en slik modell. De fleste velger Tiguan med 140 hk diesel og firehjulstrekk. Mange velger i tillegg DSG-automatgir. Nå kommer i tillegg bensinmotoren for fullt, og Tiguan selger godt som tohjulstrekker. Når den lille 122 hk bensinmotoren bruker 0,7 liter bensin pr mil er det liksom ikke så mye vits i å velge 110 hk diesel som nesten bruker det samme, men som bråker mer, forurenser mer og er tregere.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *