Subaru

Boxer

Subaru Forester
Subaru Forester 4×4

Subaru har vært en av etternølerne med dieselmotorer i bilene sine. Nå har de omsider en 2-liters dieselmotor (boxer) som brukes i flere modeller. Under panseret har Subaruer alltid hatt boxermotorer og ikke tradisjonelle rekke eller V-konstruksjoner. Bortsett fra perioder med rust har Subarus biler nesten alltid vært pålitelige og solide.

Impreza/ SV

Subaru SV
Subaru SV

Dagens Impreza er en 5-dørs hatchback. Tidligere har Impreza vært levert som små stasjonsvogner og sedaner med 2 eller 4 dører. Impreza er egentlig en tradisjonell kompaktbil med firehjulstrekk. Minste bensinmotor på Impreza er en svak 1,5-liter. 2-liter bensin fungerer bedre (også automat), men mange i dag velger 2-liters diesel.

Gammel Impreza WRX:

Subaru Impreza WRX
Subaru Impreza WRX

Legacy/ Outback

Subaru Outback
Subaru Outback (2008)

Legacy tok over for modellen L for over 20 år siden. Siden den gang har Legacy vokst i størrelse. På bruktmarkedet finner du en sjelden gang 3-litersversjonen B6 som er en råtass. De fleste Lecacy er 2-litere, men noen 2,5-litere finnes også. For få år siden kom 2-liters diesel. Forrige generasjon ble levert med reduksjonsgir på modeller med manuelt gir. Likevel foretrakk mange automat.

Outback er egentlig en heiset utgave av Legacy. Høyere bakkeklaring og diverse stylingelementer gjør at Outback skiller seg ut som egen modell. 2-liters bensiner ble aldri levert i Outback. Mange valgte automatgir, og en peride ble det solgt mange Outback som varebil. Disse kjenner du igjen ved at taket er integrert i en tak/ skiboks!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *