Skoda

Den nye folkevognen

Skoda Fabia (2015)
Skoda Fabia (2015)

I dag leverer Skoda populære, gode og solide biler. Vi begynte å like og kjøpe Skoda da de introduserte Octavia i 1997. Det er også solgt en del Felicia og Fabia. Felicia var bygget på VW Polo og var den siste Skoda som hadde en gammel skodamotor med støttestag.

Fabia (2007-2015)

Skoda Fabia
Skoda Fabia

Octavia II (2005-2013)

De første Octavia har mye til felles med VW og Audi. Prisene på eldre Octavia begynner å bli lave. Du kan skaffe deg en stasjonsvogn med 105 hk TDI til en lav pris. Trenger du ikke stasjonsvogn kan du velge 5-dørs liftback som har like stor, men lavere bagasjerom. Velger du Elegance eller L&K får du det meste av utstyr. Frisk RS-utgave finnes også. I RS får du de største motorene. Automat kan leveres på alle utgaver bortsett fra minste diesel med firehjulsdrift.

Octavia III (2013-)

Skoda Octavia "Schout"
Skoda Octavia “Scout” 2.0 TDI 4WD 184hk DSG

Mens Octavia II var en bil som lå mellom kompaktklassen (Golf) og mellomklassen (Passat), er Octavia III en større bil. Det merker du blant annet på bakseteplassen. Beinplassen er knapp i Octavia II, men fin i Octavia III. “Alle” har valgt diesel når de har kjøpt ny Octavia. De fleste 105-hk, men noen 140-hk finnes også. Nyere modeller finnes med små og mellomstore TSI-bensinmotorer. DSG-automat er et populært valg. Octavia oppleves som en tradisjonell og tygg familiebil med god plass til folk og bagasje. En slags moderne Volvo 245 på godt og vondt. Et tips er 1,4 TSI eller 2.0 TDI med DSG.

Yeti

Skoda Yeti
Skoda Yeti

Den kompakte bybilen Yeti kan leveres med firehjulstrekk. De fleste kjøpere velger den med framhjulstrekk og moderate diesel eller bensinmotorer på 105/110 hk. Er du på jakt etter en mindre familiebil hvor du sitter litt høyt kan Yeti være et alternativ. Den mest attraktive Yeti er en 2.0 TDI med firehjulstrekk og DSG-automat. Den finnes også med en sterk 1,8-liters bensinturbo fra Audi.

Superb II

Skoda Superb
Skoda Superb

Mens første Superb bare var en Passat, ble oppfølgeren en “egen” bil. Denne modellen har best beinplass til baksetepassasjerene av alle familiebilene. Designet er ikke det friskeste, men målgruppen er fornøyd med bilen. 140 hk diesel er vanligst, gjerne sammen med DSG-automat. Ny modell fra 2016.

Skoda Superb
Skoda Superb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *