Renault

På vei tilbake?

Renault Captur utenfor Fyvie Castle i Skottland (tonesreisetips.no/aberdeen)
Renault Captur utenfor Fyvie Castle i Skottland (tonesreisetips.no/aberdeen)

Renault har en litt svak og noe spesiell posisjon i det norske bilmarkedet. Merkets bilmodeller gjør det veldig godt på trafikksikkerhet, men ikke så bra på driftssikkerhet.

Vi nordmenn er litt rare. Vi velger ofte de bilene som statistisk skal ha minst feil i sin aldersgruppe. Vi bryr oss mindre om hvor sikker bilen er i en kollisjon. Dette er kanskje litt av årsaken til at Renault er et mindre populært og lavt priset bilmerke i Norge.

Renault Laguna Coupe
Renault Laguna Coupe

I følge statistikkene er det større sjanse for verkstedutgifter på en 2005 Renault Megane enn en 2005 Toyota Corolla. Poenget er at Renaulten koster mye mindre enn tilsvarende Toyota. Dermed kan du kjøpe en nyere Renault for samme pris, og en nyere bil er mer driftsikker enn en eldre i følge statistikkene. Når det gjelder nyere Renault er disse bilene lite plaget av feil.

Captur

Renault Captur
Renault Captur

Captur kom i 2014 og det begynner å komme noen på bruktmarkedet. De fleste har bensinturbo med 90 hk og manuell gir, eller bensinturbo med 120 hk og automat. Diesel med 90 hk og manuell finnes det også noen få av. Captur er en kompakt bil, men den føles større. Kjøreegenskapene er gode og bilen oppleves som barnevennlig og brukervennlig, spesielt med glasstak.

Twizy

Renault Twizy
Renault Twizy

Denne elbilen oppleves som en mellomting mellom mikrobil og scooter

Clio (2014-)

Renault Clio (stasjonsvogn)
Renault Clio (stasjonsvogn)

Clio i dagens form er en meget pen småbil, både som tradisjonell hatchback eller som en liten stasjonsvogn. Vanlig motorisering er en liten 0.9-liters bensinturbo.

Megane III

Renault Megane III Coupe
Renault Megane III Coupe

Megane III har vært på markedet i en del år, og har vist seg å holde god kvalitet.

Scenic 

Renault Scenic
Renault Scenic

Scenic het i starten Megane Scenic. Den var bygget på samme lest og brukte de samme motorene. Fra 2004 fikk Scenic et eget design, men felles motorer med Megane. Scenic er en høy bil med 5 separate seter i Scenic og 7-separate seter i Grand Scenic. Grand Scenic er en lenger versjon av Scenic. På bruktmarkedet finner du mange biler med glasstak og delskinn. Det er gøy med masse utstyr, men utstyret er også en kilde til potensielle feil. Forvent ikke at en ryggesensor på en 8 år gammel Scenic skal vare evig. Velg gjerne en enkelt utstyr bil med stor motor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *