Opel

Gubbebil?

Opel (16)

Opel satser på tradisjonelle karosserivarianter og tilbyr blant annet flere sedankarosseri. Noen vil si at Opel lager gubbebiler, men det er i så fall gubbebiler for hårete gubber. Vi har sett modeller som Lotus Omega som var en BMW M5-utfordrer. Hvor er Opel i dag? Som bruktbilkjøper kan du velge pene Insignia eller praktiske Zafira. Astra er bra, og Corsa fremdeles like gubbete.

Astra (2010-)

Opel Astra
Opel Astra

Astra konkurrerer med blant annet VW Golf, men den er ikke like bra. Dette gjenspeiles i prisen, for brukte Astra koster mye mindre enn tilsvarende Golf. Dette er bra for bruktbilkjøpere som ikke vil bruke så mye penger. Du får en sikkert og velkjørende Astra for en gunstig penge. Styr unna de minste motorene, spesielt 1,4-bensin som er alt for svak (men 1,4 T med 120 eller 140 hk er fin). Ny Astra som 2016-modell.

Vectra stasjonsvogn

Alle nyere Vectra-modeller har vært store biler. Den siste utgaven av Vectra gikk ut av produksjon da Imsignia kom i 2009. Den siste skal være den beste utgaven og den som har minst feil. Bakseteplass og bagasjeplass er enorm. Du kan velge den med motorsvake, harmoniske eller friske motorer. Alt fra 100 hk bensin eller diesel til 200-hk bensinturbo og en dyr V6. I utgangspunktet var OPC et merke som sto på ekstra friske Opelmodeller. Vectra kunne også leveres med OPC-styling på rimeligere modeller. 1,9 CDTi med 150 hk skal passe godt i Vectra. Denne kan leveres med automatgir. 2,2 Direct er en bensinvariant som også kler Vectra. Vectra fungerer som en prisgunstig familiebil.

Meriva

Den første Meriva hadde et glatt design og minnet om et såpestykke på anabole stereoider. Som for de fleste mindre biler med høy sittepute ble Meriva en suksess blant de gamle bileierne. Interiøret var smart og bilen passet egentlig godt for en liten familie. Motorutvalget stanset i utgangspunktet med 1.8-bensin som største motor, men en OPC-variant fantes også. 1,3 CDTi blir for svak, men den lettere masete 1,7-liters dieselen fungerer. Meriva fungerer gjerne som bil nummer to.

Zafira II

Som bruktbil kan Zafira være et kupp, spesielt hvis du klarer deg med 1,6 og ca 100 bensinhester. Det er ikke godt å si hvorfor Zafira er priset såpass mye lavere enn konkurrenter som VW Touran og Mazda 5, men det kommer deg som bruktbilkjøper tilgode. Velger du for eksempel en Cosmo får du godt med utstyr. Glasstak/ modultak er kjekt å ha. Zafira er ikke en feilfri bil i følge statistikkene, men til prisen kan den være et godt kjøp. Zafira ble kun levert med 7-seter hvor de bakerste setene felles ned i gulvet.

Zafira Tourer er en “ny” Zafira, men strengt tatt var den ikke spesielt ny. Tourer oppleves som en tung og aldrende bil på veien. Selv med 130 hk 2-liters diesel er den treg.

Insignia

Opel Insignia
Opel Insignia

Relativt moderne familiebil. Det finnes sedan, kombicoupe og stasjonsvogn. Mange ulike motorer hvor største diesel og automat trolig er best.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *