Biltyper

Har du kontroll over hva slags biltyper eller bilklasser som finnes? Her har du en kortfattet oversikt som viser de vanligste biltypene fra sedan til SUV.

I tillegg til å dele inn biltyper eller karosserivarianter er det vanlig å dele inn eller segmentere på størrelse. Hvordan dette gjøres varierer fra land og miljø. Denne oversikten er derfor ingen fasitt.

Sedan: Tradisjonelt karosseri med bagasjelokk. Det finnes sedaner med 2 dører, men 4 sidedører er vanligst. Eksempel på sedankarosseri er Audi A8 og Volvo S60.

Stasjonsvogn: Stasjonsvogner var tidligere kun en variant av sedan og ble valgt av mennesker som trengte å frakte mer bagasje. Stasjonsvogner har stor bakluke og langt tak. Normal er stasjonsvogner like lave som sedaner, men det finnes høyere varianter som Volvo XC70 og Subaru Outback (Crossover)

Hatchback: Bak denne engelske betegnelsen finner vi en kompakt 5-dørs bil som VW Golf og Polo. Dette er biler med 2 eller 4 sidedører og liten bakluke

Liftback: Det er gjerne biler fra kompaktklassen og opp som har liftbackkarroseri. Det vil si sedaner med stor bakluke. Dette var populære biler på 80-tallet (Ford Sierra). I dag finner vi slike 5-dørs kombicoupeer av for eksempel Mazda 6 og Toyota Prius.

Coupe: Et coupekarosseri er lavere enn et sedankarosseri. En coupe har lavere takhøyde, spesielt i baksetet. Bakseteplassen er gjerne nedprioritert. Eksempel på coupe er Audi A5 og Mercedes-Benz CLK.

GT: Denne betegnelsen kunne ligget under “stor coupe”, men den tas med her likevel. En GT-bil er en typisk motorveikrysser hvor langdistanseegenskaper tradisjonelt var prioritert høyt. En GT-bil er for eksempel Jaguar XKR eller gamle Citroen SM. Det finnes mange GT-varianter opp gjennom bilhistorien.

 

Her følger en oversikt over det som finnes av klasser.

Mikrobiler: Det finnes få ekte mikrobiler. En modell alle kjenner et Smart sin lille toseters ForTwo.

Minibiler: Denne klassen deles gjerne i to hvor den ene delen består av typiske bybiler som Toyota Aygo og Fiat 500.

-Den andre delen er biler som er for store til å være typiske minibiler men for små til å brukes som bil nummer en for en familie med ett barn eller mer. Dette er biler som Ford Fiesta og Toyota Yaris

Kompaktbiler: Dette er normalt en populær klasse. Her finner vi biler som VW Golf, Ford Focus og Toyota Auris. Disse bilene fungerer fint som familiebiler hvis kravet til plass ikke er for stort. Det finnes også stasjonsvogner og andre karosserityper av mange kompaktbiler.

Mellomklasse (familiebiler): Noen markeder deler mellomklassen i to. Det er nødvendigvis ikke på størrelse men på status og pris. I familiebilgruppen finner vi for eksempel Ford Mondeo og Opel Insignia.

Store biler: I Norge domineres denne klassen av premiumbiler som MB E-klasse, Audi A6 og BMW 5-serie, gjerne som stasjonsvogner. Vi finner også biler med litt mindre status, dette kan være Saab 9-5 eller Volvo V70.

Det finnes en populær underklasse som blant annet inkluderer Volvo XC70 og Audi Allroad. Dette er stasjonsvogner med litt høyere bakkeklaring og ekstra dekor. Audi Allroad leveres kun med firehjulstrekk.

Premium: Dette er overklassen hvor vi finner de største bilene som MB S-klasse, Audi A8 og BMW 7-serie. Vi finner også hybriden Lexus LS600h.

Sport: Sportsklassen deles normalt ikke opp i Norge. På andre markeder segmenteres bilene eller Sportsbiler (Porsche 911), GT (Jaguar XK), Superbiler (Bugatti Veyron), Cabriolet (BMW 3-serie) og Roadster (Mercedes SLK).

MPV liten: En liten bil med fleksibelt interiør og eksta god takhøyde kalles en liten MPV. Fordelen med en liten MPV er romslighet og fleksibilitet i passasjeravdelingen. Ulempen er gjerne at bagasjerommet ikke er like fleksibelt og stort. To nye bilmodeller i denne klassen er Citroen C3 Picasso med sitt særpregede design og andre generasjon Opel Meriva med såkalte selvmordsdører. Bakdørene åpnes nemlig mot kjøreretningen.

MPV kompakt: Bilen av denne typen kalles gjerne flerbruksbiler på norsk. Bilene er høyere under taket enn tradisjonelle stasjonsvogner. De er normalt også noe kortere i bagasjerommet. Interiøret er fleksibelt og vi ser ofte separate stoler i baksetet. Eksempel på MPV er VW Touran og Opel Zafira

MPV stor: Minivan kalles denne klassen i USA. Dette er biler som er laget for å frakte en større familie på best mulig måte. Vanligvis er det mer enn fem sitteplasser, vi ser ofte syv seter fordelt på tre seterader. Chrysler Voyager og Renault Espace er eksempel på en tradisjonell MPV.

Fritidsbil/ Pizzabil: Denne klassen er liten og har ikke et godt norsk navn. “høytaks-stasjonsvogn” kalles de i Tyskland. Flelles for de fleste bilene er at de bygger på en tradisjonell mini eller kompaktbil. Bilene har stort lasterom og har normalt hatt begrenset komfort i form av støydemping og polstring. I dag finner vi biler som Citroen Berlingo og VW Caddy i denne klassen.

SUV: Klassen begynner å bli stor, bred over uoversiktlig. Utfordringen er å kunne si hva som er en SUV. På tyske Wikipedia finner vi denne oversikten over modeller. Ingen er helt enige, men dette er en godt utgangspunkt. Her kan du i tillegg se oversikten over terrengkjøretøy

SUV mini: En SUV er et kjøretøy som kan brukes på veier med dårligere fremkommelighet og standard. En SUV har høyere bakkeklaring og ofte firehjulstrekk. Det finnes ikke så mange små SUV-er. En 80-talls slager var Suzuki-jeepen SJ410/413 med canvas-tak. I dag finner du blant annet Suzuki Jimny her.

SUV kompakt: Kompakte SUV-er som BMW X3, Audi Q5 og Mercedes-Benz GLK utgjør den dyre premiumdelen av klassen. Kompakte SUV-er er populære i Norge og mye av årsaken ligger nok i brukervennligheten. Du sitter høyt og har god oversikt i en slik bil. Den er enkel å komme inn og ut av, det er ikke minst praktisk for dem som har små barn. Kjøreegenskapene på vanlig vei er blitt bra for nyere SUV-er. Tidligere var slike biler gjerne stive og stumpe. Nykommere som Volvo XC60 setter fokus på tohjulstrekk siden mange SUV-eiere sjelden har behov for firehjulstrekk.

SUV stor: De største SUV-ene har tradisjonelt vært basert på lette lastebiler. I dag er det ikke nødvendigvis slik. Vi finner luksusbiler som Toyota Landcruiser og Chevrolet Suburban her. Den lette lastebilen Ford Excursion var faktisk populær på 90-tallet med sin V10-bensin eller V8 turbodieselmotor og firehjulstrekk.

4×4 offroad: Det finnes noen ekte offroadkjøretøy med begrenset komfort på normale veier. Felles for offroaderne er god fremkommelighet utenfor veien. Land Rover Defender er en slik bil. Mercedes-Benz G-klasse er i utgangspunktet også en ekte offroader. Se denne listen på tyske Wikipedia for full oversikt over terrengkjøretøy.

Pickup: En personbil med plan kalles en pickup. Det finnes flere underklasser, blant annet med dobbelkabin og lang kabin med to eller fire sidedører. Mest kjent er kanskje Toyota Hi-Lux 4×4. Det finnes også pickup-utgaver av kassevogner som VW Transporter hvor det er satt på lasteplan på chassiset av en VW Transporter.

Pick up
Pick up

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *