Nybil

Problemer med å velge?

Mange føler seg litt hjelpesløse når de skal velge ny bil. Bil koster penger og er for de aller fleste en veldig stor investering. Derfor er det viktig å velge riktig bil. Her får du noen tips til bilkjøpet!

bmw
Bygg din BMW på www.bmw.no

En nyttig funksjon er “konfigurator” som finnes på enkelte bilimportørers nettsteder. Dette er et lite program hvor du kan sette sammen din egen bil. Noen er mer detaljerte enn andre. De beste i dag finner du kanskje hos BMW og Volvo. Du kan sette sammen din bil andre steder også, blant annet hos Citroen. Ingen er utrolig gode, men med litt øvelse klarer du det. Det vanskeligste er å finne dine alternativer.

volvo
Bygg din Volvo www.volvocars.com

 

Bilen skal dekke et behov – hva er ditt behov?

Finn ut hva du skal bruke bilen til, da er det enklere å velge. Alle biler skal dekke et behov og ha en eller annen form for funksjon. Behovet kan være alt fra å frakte sykler og hund til kun å frakte føreren og tannbørsten. Når du har avdekket behovet kan du begynne å skrive ned ønsker. Deretter kan du prioritere.

mazda
Bygg din bil på www.mazda.no

Behov: Seteplass til to voksne, et barn og en middelstor hund. Må takle bykjøring og hyppige lukeparkeringer samt daglige turer til kjøpesenteret. Må være støysvak og forurense lite.

Ønske: Lettkjørt og oversiktelig bil. Må kunne leveres med friske farger og helst glasstak. Hvis du i tillegg setter et pristak er det enklere å velge.

Løsning: På bilmerkenes nettsteder kan du sammenligne biler og priser. Har du 200 000 kroner klikker du deg inn på Up! Har du litt mer kan du sjekke ut Polo, og har du 300 000 kroner kan du se om Golf tilfredstiller dine krav og ønsker. Ta gjerne skjermbilder, notater eller print ut alternativene.

vw
Forskjellig biltyper på www.volkswagen.no

 

Annenhåndsverdi – hvor lettsolgt er bilen om noen år?

Du må følge med litt på hva som skjer i bilmarkedet for å sikre en høy annenhåndsverdi, men det krever ikke mye innsats. I dag finner du gode råd på diverse nettsteder, men ofte får du et godt bilde på hva som er inn bare ved å observere bilparken der du bor.

Historisk er det noen ting som går igjen. Drivstoffgjerrige biler har alltid vært mer etterspurte som bruktbiler enn bensinslukere. Biler med firehjulstrekk er mer populære og har alltid vært det. Høyt sikkerhetsnivå- og utstyr betaler seg.

Småbiler skal ha 5-dører. Dette betyr at små stasjonsvogner som Ford Focus ikke holder seg godt i pris tross drivstoffvennlige motoralternativer.

Utstyr bilen må ha:

Noe utstyr er lurt å velge – annet utstyr er kjekt å ha. Det er alltid smart å velge utstyr som gjør den nye bilen din mest mulig kurrant. Her er en oversikt over hva som er MÅ ha, kjekt å ha og hva som er forventet minimumsutstyr:

En basisbil må minimum ha følgende utstyr: ABS, ESP, airbags, aircondition, alufelger, elektriske speil og vinduer foran, CD-spiller, servostyring, startsperre og sentrallås.

Må ha for å gjøre bilen mest mulig attraktiv som bruktbil: Attraktiv bilmodell i stasjonsvognutgave med en populær farge både eksteriørt og interiørt, motor med lavt Co2-utslipp, original GPS og automatisk klimaanlegg. Biler med høy pris skal også ha automatgir, original handsfree, skinninteriør og xenonlys.

Følgende utstyr er i tillegg kjekt å ha: Firehjulstrekk, alarm, mørke ruter og diverse pakker.

 

Hva er viktigst når du skal kjøpe ny bil?

For noen er “image everything”, andre bryr seg overhodet ikke om image og søker bevisst anti-statusmerker. Er du opptatt av merkeklær, merkesolbriller eller merkeparafyme? Da bør du velge en bil som står i stil med deg selv. Husk at bilen sier noen om hvem du er.

audi
Audi: Moderne biler men umoderne nettsted

Er det praktiske egenskaper som veier tyngst? Må du ha en bil med 560 liters bagasjerom, seks seter, og isofix i passasjerseter framme? For mange må bilen dekke et minimumskrav i forhold til plass og antall seter. Det er smart å velge bil i rett størrelse. Det kan være ubehagelig å kjøre en bil som er for stor og det er irriterende å ha for liten bil.

Har du preferanser i forhold til biltype? Noen føler seg tryggere i en “firehjulstrekker”. Med firehjulstrekker mener jeg her SUV. SUV-er kommer i mange størrelser, mest populær er kanskje Toyota RAV4. Kjøregenskapene til en SUV er ofte mindre dynamiske og sikre enn en lavere stasjonsvogn. SUV er litt macho og sporty i endel miljøer. I andre miljøer er SUV meningsløst. En SUV kan oppleves som brukervennlig med sin høye bakkeklaring og kraftige dekk. Du trenger ikke være redd for at frontspoileren henger seg fast i kanten på parkeringsplassen.

MPV, eller minivan, har aldri slått helt an i Norge. Årsaken er uviss, kanskje MPV er litt for mye “soccer-mom”. MPV byr på høy sittestilling og god oversikt. MPV-er har dessverre ikke så lange bagasjerom som tradisjonelle stasjonsvogner. Har bilen syv seter forsvinner resten av bagasjeplassen. Noen biler har skyvedører, noe som er veldig hendig når barn skal inn og ut. Den MPVen som har klart seg noenlunde er Ford S-Max.

Uansett hva slags karosseritype du velger må du sette deg inn i motor og girkasser, i det minste på et lavt nivå. Må du ha diesel og automatgir? Har du behov for firehjulsdrift?

Diesel egner seg ikke optimalt dersom du kjører mye småkjøring. Motoren tar tid før den blir varm, og en kald dieselmotor støyer mer enn de fleste liker. En bensinmotor uten turbo kan oppleves som treg og svak. Her må du prøvekjøre selv. En trend i Tyskland er økende andel bensinbiler. I Norge kjøper vi fremdeles veldig mye dieselbiler, men trenden har snudd her også.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *