Nissan

Halvfransk

Nissan X-Trail, generasjon 3 fra 2014
Nissan X-Trail, generasjon 3 fra 2014

Nissan har lenge vært en av de store japanske produsentene. I dag tilbyr ikke Nissan tradisjonelle personbiler på det norske markedet. I stedet satser de på by-SUV og kompakte biler. Nissan dominerte bybildet med sine Laurel-taxier på slutten av 80-tallet. Siden tidlig 80-tall har vi sett suksesser som Bluebird, Sunny, Primera og SX-modeller som 200SX. En av Nissans stjerner er Leaf, årets bil i verden 2011. Leaf er helelektrisk og leveres med ladeledning.

GTR

Nissan GTR
Nissan GTR

Denne superbilen er det ikke mange av. Den er ikke bare en favorittnissan, GTR er en favorittbil. Ytelsene er hysteriske, og det er dessverre prisen også.

Qashqai

Qashqai har lenge vært en hit i Norge. Nordmenn liker biler som er kompakte, halvhøye og smårøffe. De fleste Qashqai har vært solgt med en svært moderat 1,5-liters diesel fra Renault. Noen 1.6-bensin finnes også. Skal det gå unna i bakkene skal du lete etter 2.0 (bensin eller diesel). 2-literene leveres også med firehjulstrekk og automatgir. De fleste foretrekker utgavene med stort glasstak.

Qashqai +2

Mens den originale Qashqai er en liten bil er utgaven med tilleggsnavnet +2 en stor bil. Den finnes med inntil 7 seter, men om du bruker den som 5-seter får du en romslig familiebil. Motorutvalget er det samme og innstegsmodellen tilbyr like over 100 dieselhester. Qashqai +2 er en lenger bil en Qashqai. Dette gjør bilen mer komfortabel, men en tanke mindre agil.

Leaf

Nissan Leaf
Nissan Leaf

Leaf var den første elbilen for folk flest. Leaf er en “ekte” bil som kan brukes som en Golf eller hvilken som helst annen bil. Rekkevidden holder for de fleste, men med litt frisk kjøring får du ikke mer enn maks 10 mil ut av batteriene.

Murano

Murano er en sjelden fisk på norske veier, men fra tid til annen dukker det opp en Murano på finn.no. Murano er i utgangspunktet en frisk familiebil med kjapp V6-motor. Den leveres med firehjulstrekk og automatgir. Designet er spesielt og kanskje mer rettet mot amerikanske kjøpere enn europeiske. I USA har Murano solgt godt og det finnes til og med en mer eksklusiv kloning under merkenavnet Infiniti.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *