Mazda

Fra rust til luksus

Mazda 3
Mazda 3

Mazda har gitt oss alt fra morsomme sportsbiler til utrolig kjedelige sedaner. Bilmerket har skiftet retning flere ganger, noe som har gitt oss interessante biler.

Mazda har opplevd salgsmessige opp- og nedturer i Norge. Storhetstiden var nok på midten av 80-tallet da hele Norge kjørte 323, 626 og 929. Det er lenge siden Mazda toppet salgslistene, men det betyr ikke at bilene er dårlige.

CX5

Mazda CX5
Mazda CX5

Mazda CX5 har solgt bra i Norge. CX5 er alt nordmenn ønsker seg, spesielt i utgaver med diesel/ firehjulstrekk/ automat. CX5 leveres også med en 2-liters bensinmotor med 165hk. De minste motorene kan leveres med kun forhjulstrekk. Fra 2015 får du også CX3, som naturlig nok er mindre enn CX5.

CX7 og CX9

Mazda CX7
Mazda CX7

Har du sett en CX7 noen gang? De få som kom til Norge hadde 2,2 dieselmotor på 173 hk og, dessverre, manuell girkasse. Hvis du leter finner du kanskje en 2,3 bensin med 260hk også! CX7 kom på markedet sammen med CX9 i 2007.

CX9 er naturlig nok enda større enn CX7. Modellen kom i 2007, men det finnes knapt noen i Norge.

Mazda CX7
Mazda CX9

MX5

Mazda MX5 (2005)
Mazda MX5 (2005)

MX5 er sportsbilen som passer alle. Da modellen første gang ble introdusert i 1989 skapte den halleluja-stemning i motorpressen. Siden den gang har de ulike MX5-modellene nesten uten unntak høstet lovord. I tillegg har MX5 alltid ligget på høye plasseringer (eller på topp) av driftsikkerhetslister. Modellen er en roadster, det vil si en liten og lett toseter med stofftak. De nyeste modellene har fått hard klappetak som ekstrautstyr. Første generasjon hadde vippelykter, noe som ga den lille bilen enda mer særpreg. Den manuelle girkassen er så kjøreglad at du får lyst til å gir hele tiden. Ny modell fra 2016.

RX8

Til å være en sportsbil er RX8 en praktisk bil. Den har nemlig små men praktiske selvmordsdører for ungene i baksetet. Mazda RX8 er ikke laget som en familiebil, men som en sportsbil hvor det er mulig å ta med to unger på tur. Under panseret sitter det en wankelmotor på 192 eller 231 hk. Bakhjulene står for framdriften. Noen klager på høyt drivstofforbruk sammenlignet med konkurrenter med tradisjonelle motorer. Driftssikkerheten er ikke den beste, men RX8 anbefales likevel for den som vil ha noe “annet”.

Mazda 5

Mazda 5
Mazda 5

Mazda 5 har et lite oppsiktsvekkende design, men kjennetegnes av side praktiske skyvedører. Bilen er en syvseters familiebil. Det betyr at seterad tre passer best for barn. Motorutvalget er beskjedent, men de fleste motorene fungere. Det virker som eierne liker Mazda 5. Den er ikke superkomfortabel, men kjører litt mer sportslig enn de fleste konkurrentene. Dessverre finnes det bare knøttmotorer til Mazda 5 i Norge. Vanligst er 1,6 diesel med 115 hk (samme som minste Fod S-Max og Volvo V70). Kun manuelt gir.

Mazda 6

Mazda 6
Mazda 6 liftback (kombicoupe)

Generasjon to av Mazda 6 er en ganske stilig bil som du ikke møter på hvert gatehjørne. Du får Mazda 6 i noe såpass sjelden som et femdøres combi-coupe karosseri (også kalt Liftback). Det betyr fire sidedører og stor (skrå) bakluke. Mazda har lang tradisjon for denne løsningen på sine mellomklassebiler. Selv om Mazda 6 leveres som lite solgt sedan og mye solgt stasjonsvogn er det femdørsvarianten som er kinderegget.

Ny Mazda 6 kom i 2015. Denne har et mer moderne design og motorer.

Mazda 6 2015-
Mazda 6 2015-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *