Lexus

Japansk luksus

Lexus
Lexus

Lexus skal være et japansk luksusmerke primært for amerikanere, men også folk i Europa kan kjøpe japansk luksus.

Lexus eies av Toyota og er et merke med kort historie. Lexus har produsert egen bilmodeller, men også satt sine emblemer på eksisterende Toyota-modeller som Camry. Det finnes store og kostbare personbiler som  LS og GS, men disse er svært sjeldne i Europa. Sjelden er også den store firehjulstrekkeren LX. LX er i utgangspunktet et Toyota Land Cruiser med Lexus-dekor.

CT200h

Lexus CT200h
Lexus CT200h

Modellen CT200h bygger på Toyota Prius og har samme drivlinje med 1,8-liters bensin på elmotor. Bilene deler også samme trinnløse automatgirkasse. Designet er kanskje noe merkelig, men bilen er heldigvis ikke helt A4-kjedelig. Kvaliteten skal være meget god, men i tester når ikke CT200h helt opp på kjøreegenskaper og egenskaper som plass/ brukervennlighet. Et godt alternativ til en dieselgolf eller manuellgiret Focus.

GS

Lexus GS
Lexus GS

GS er noe så sjelden som en stor sedan og var derfor aldri en storselger i Norge. Kvaliteten er topp, men image er nok litt gammel mann. GS finnes med V6-hybrid. 

IS 250 (2005-)

Andre generasjon Lexus IS fremstår med mer luksus og mindre sport enn forgjengeren. IS 250 har en 2.5-liters seksylindret motor. Den har også et søsken med en 2.2-liters Toyota-motor, kalt IS 220D. Dieselutgaven kan ikke leveres med automatgir og ble selvsagt aldri solgt i USA. Med mindre unntak er IS 250 en pen bil. På Lexus-vis er den lasset med utstyr. Lexus scorer bra på statistikker over biler med lite feil. IS er ikke et unntak. Er du på jakt etter en krysning mellom Jaguar og BMW, men sverger til japanske ingeniørkunnskaper er IS 250 bilen for deg.

RX 400h/ 450h

Lexus RX (annen generasjon)
Lexus RX (annen generasjon)

RX 400h er hybridversjonen av RX 300/ 330. RX 400h bruker den samme seksylindrede motoren, men har en liten elektrisk motor i tillegg. Fra stillestående til landeveistempo ruller 400h elektrisk dersom du er forsiktig på gassen. Høy nybilpris har begrenset utvalget av brukte biler, men det finnes noen (høyt priset) RX 400h på bruktmarkedet. Alle RX er lasset med utstyr. Du kan blant annet kose deg med ryggekamera og elektrisk åpning og lukking av bakluken. Det finnes noen amerikanske RX med forhjulstrekk, ellers er resten firehjulsdrevne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *