Import

Importer selv

Import av campingvogn er egentlig veldig enkelt, men det er noen ting du skal være klar over. Den viktigste tingen som stopper import for noen er trolig finans. Du får ikke lånfinansiere en campingvogn som ikke er registrert. En importvogn på prøveskilt må du finansiere på andre måter.

Din nye importvogn blir normalt fraktet til din nærmeste havn. Det vanligste er at du henter importpapirer på fergeterminalen når caravanen står på kaien og betaler avgifter (mva) på ditt tollkontor. Deretter drar du til trafikkstasjonen og kjøper prøvekjennemerke. Så reiser du tilbake til havnen hvor vognen står. Etter en rask kontroll av papirer kan du klistre på kjennemerket og trekke av sted.

Har du ikke trekkbil er det ikke så komplisert å finne en som kan trekke for deg. Noen vogner trekkes direkte til bestemmelsessted og blir faste hytter. Andre tar turen innom Trafikkstasjon (bestill time) og får skilter. Ta vare på godkjenningspapirer for gass og andre ting. Dette skal Trafikkstasjonen sjekke.

Handelen med utenlanske caravanforhandlere går normalt smertefritt. Undertegnede har erfaring med Antons Camping i Danmark. Der kan du forvente god service og ikke minst kjapp levering og stort utvalg til hyggelige priser.

Noen spår dumpingpriser på importvogner, men enn så lenge er det ikke tilfelle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *