Hyundai

Europeisk design?

Hyundai
Hyundai Veloster

Som bilmerke var Hyundai det første koreanske merket i Norge. I dag vil mange si Hyundai har overtatt den posisjonen Mazda hadde for noe år siden.

Det er ingen tvil om at Hyundai har gitt bilverden flere modeller vi gjerne skulle vært uten, men de har også gitt oss noen fine modeller. Fra 2012 vil modellutvalget være ferskt, friskt og pent. Glemt det du vet om gamle Accent og Atos.

i10

Hyundai i10
Hyundai i10

Mens gamle i10 var en meget trist og enkel bil, er i10 fra 2014 blitt en riktig så fin liten bil. Den finnes med 1,0 eller 1,2-liters bensinmotor. Spesielt interiøret oppleves som forsegjort og fint.

i20

Hyundai i20
Hyundai i20

For i20 gjelder det samme som i10, den nye modellen er nærmest en revolusjon i forhold til funksjon og design. Dessverre er mange av motorene de samme gamle.

i30 (2012-)

Hyundai i30 SW
Hyundai i30 SW

Over natten fikk Hyundai i30 et pent design. Audis gamle sjefsdesigner skal visstnok stå bak i30. Dieselmotorene er greie, men bensinmotorene har vært gammeldagse og uten for eksempel lavtrykksturbo. 7-års garanti følger med hvis første eier har fulgt alle servicer. Fra 2015 finnes det endelig bensinturbo. Du kan velge mellom stasjonsvogn og hatchback med 3 eller 5 dører.

i40

Hyundai i40
Hyundai i40

En av de mest glemte modellene som finnes. Dette kan gjøre den attraktiv som bruktbil siden prisen bør gjenspeile etterspørselen. 1,7 diesel 136 hk er en vanlig motor.

ix20

Hyundai ix20
Hyundai ix20

Ingen blomst, men veldig brukervennlig og lettkjørt. 1,6 bensin automat er et populært valg blant litt eldre bilkjøpere som ønsker seg en høyere bil.

ix35

Hyundai ix35
Hyundai ix35

Denne bilen er stort sett solgt med 1,7-liters dieselmotor og forhjulstrekk i Norge

Santa Fe II

Hyundai Santa Fe
Hyundai Santa Fe

Førstegenerasjons Santa Fe hadde et eksteriør- og interiørdesign som ikke alle likte. Andre generasjon så bedre ut. Selv om Santa Fe kunne leveres med V6-bensin valgte alle kundene firesylindret diesel. De fleste valgte automat, og siden Santa Fe var stor nok til å kunne registreres som varebil finnes det i dag en del biler på grønne skilt. Nesten alle har sorte skinnseter med rød søm, men det finnes noen få med beige skinn. Stoffseter finnes også, men veldig mange kjøpte den dyreste og fineste utgaven. Til å være en stor SUV med firehjulsdrift oppleves Santa Fe som lettkjørt. Dessverre er ikke Santa Fe statistisk en veldig driftssikker bil. Du kan likevel gjøre et godt kjøp på en velholdt bil.

Sonata (2005-)

Hyundai Sonata
Hyundai Sonata

Det ble nesten ikke solgt noen nye Hyundai Sonata etter ny modell kom i 2005. Sonata hadde sin storhetstid på 90-tallet da bilen blant annet ofte ble brukt som taxi. I 2005 var nok markedet for romslige og komfortable sedaner lite. Nordmenn valgte stasjonsvogn og Sonata ble kun levert som sedan. Sonata fra 2005 er ikke en dårlig bil på noen måte. Den burde vært en opplagt konkurrent til Toyota Avensis, men det ble den aldri i Norge. I USA sverget folk til Sonata og Avensis kom ikke en gang på markedet. Skal du ha en billig sedan kan du se på Sonata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *