Honda

Lettkjørt og trofast

Honda (3)

Honda er en av få outsidere fra Asia. Det japanske merket har sammen med Subaru levd litt i skyggen i Norge. Pris kan være en logisk forklaring.

Som bruktbil er de fleste Honda-modeller lettsolgte og etterspurte. Biler fra Honda er kjent for å være lettkjørte og ha lite feil. Inntil for få år siden brukte Honda kun bensinmotorer i sine biler. Europa ville ha diesel og salget av nye Honda stupte. Ser du på brukte Honda i dag kan du finne både spennende og praktiske biler. I dag får du diesel i de fleste Honda-modeller.

CR-V

Honda CR-V (2015)
Honda CR-V (2015)

I dag er Honda på sin fjerde CR-V. Den første kom i 1997, og fremdeles er det mange førstegenerasjons CR-V på veiene. Andre generasjon gikk fra 2002 til 2007, og var den siste som hadde reservehjulet hengende på bakdøren. 2007-modellen fikk underbitt og en helt ny look. I 2012 kom ny modell igjen. Spesielt 2-liters bensin har vist seg å være en solid motor som tåler mange kilometer. Fra 2007 er det solgt mange 2,2 diesel med 140 og senere 150 hk. Fra 2015 er det 1,6-liters diesel som gjelder.

Honda CR-V (2007)
Honda CR-V (2007)

Civic

Honda Civic (2012)
Honda Civic (2012)

Dagens Civic har vært på markedet et par år. Designet var radikalt da bilen ble introdusert, men ikke så radikalt som forgjengeren som kom i 2007. Spesielle designdetaljer er et av kjennetegnene ved Civic. Det smarteste motorvalget er 1.8 bensin med 140 hk (2007-2011). Civic har toppet statistikker over bilmodeller med lite feil flere ganger. Dette bør gjøre Civic til et av de tryggeste bruktbilkjøpene. Når designet er flere ganger mer spenstig enn konkurrenter som Toyota Corolla og Auris er det ikke mange argumenter igjen for å velge traust.

FR-V

Honda FR-V
Honda FR-V

Det mest spesielle med FR-V er seteløsningen. Den korte bilen rommer seks personer. Det er plass til tre personer i baksetet og tre personer i framsetene. Som Fiat Multipla rommer FR-V seks personer over kun to rekker. Dette betyr at føreren blir sittende uvanlig langt fra midten av bilen. Du får litt lastebilførerhus-feeling. Har du små barn synes de det er utrolig gøy å sitte framme. Pass bare på alder og hvor sikkert dette er. Girspaken står på dashbordet og gulvet framme er nesten helt flatt. De fleste norske FR-V har 1.7-liters motor og 125 hk. Det finnes en nyere 1.8-liter med 140 hk og en eldre 2-liter med 150 hk. Diesel 2.2 med 140 hk finnes også.  FR-V fungerer som en prisgunstig familiebil.

Jazz

Honda Jazz
Honda Jazz

Jazz er bilen som mange trodde skulle få kallenavnet til det kvinnelige kjønnsorganet. Det stemmer ikke direkte. Bilen heter Fit (i form) på en del andre markeder. Problemet var når navnet på Honda Fit skulle nevnes i andre sammenhenger. Det ble feil for mange å si at de skulle på bensinstasjonen for å fylle Fit-en.

Honda Jazz i generasjon 2 er en meget romslig liten bil. Mens det stort sett var eldre mennesker som kjøpte første Jazz i Norge, ser det ut til at nye Jazz har en større kundegruppe. Nybilkjøpere kan nå velge Jazz Hybrid. Finner du en nyere brukt Jazz 1,4 med glasstak får du en småtøff bil som trives godt både på landeveien og i byen. Generasjon 3 kommer som 2016-modell.

Accord

Honda Accord Type S
Honda Accord Type S (2005)

Det er laget mange generasjoner av Accord. Forgjengeren til dagens modell gikk for å være både pen, driftssikker og kjøreglad. I tillegg til den pene sedan fikk du også den store og spesielle Tourer (stasjonsvogn). Minste bensinmotor på denne modellen var en 2-liter (155 hk). Mangelen på små motorer gjorde at salgstallene til Accord ble lave i Norge. Mange valgte til slutt 2,2 diesel med 140 hk og manuelt gir. Accord fra 2008 og nyere byr på 2-liters bensin eller 140/150-hk diesel.

HR-V

Den lille Honda HR-V er et sjeldent syn i trafikken. Bilen ble introdusert med kun to sidedører i 1999. Kort tid etter fulgte en lenger versjon med fire dører. Det finnes HR-V med tohjulstrekk, men disse ble ikke solgt nye i Norge. HR-V har et design som skiller seg ut. I tillegg ble bilen levert i friske farger. Det fantes kun en 1.6-liters bensinmotor men denne kunne kobles til en trinnløs automatkasse (CVT) hvis kjøperen ønsket det. HR-V har kun fire seter og et lite bagasjerom. Bilen er svært lettkjørt og driftssikker. Et greit valg for den som ønsker en lettkjørt firehjulstrekker til lav pris.

Element

Honda Element
Honda Element

Lysten på noe hondaanderledes? Element er en røff sak som kun er importert til Norge privat. Element har et meget fleksibelt interiør, men i utgangspunktet kun 4 seter. Motoren er på 2,4 liter og yter 160 hk (samme som amerikanske CR-V). De fleste Element har automatgir, og mange har firehjulsdrift.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *