Ford

Familiebiler og firmabiler

Ford S-Max
Ford S-Max

Selv om Ford lager biler for massene finnes det modeller og varianter det kan være smart å se nærmere på. Ford har alltid vært litt “melk og brød”, men bilene har vært kjøreglade, og er det fremdeles. Designet på for eksempel Fiesta er rett og slett veldig bra!

Ford sitt modellutvalg i Europa er ulikt det som produseres og selges i andre verdensdeler. I USA er for eksempel pickup-modellen F150 den mest solgte bilmodellen. I Australia produseres det sedaner med V6 og V8, mens det i Europa satses på kompakte biler og dieselmotor.

Fiesta

Ford Fiesta Sport
Ford Fiesta Sport

Fiesta fra 2008 og nyere har et flott design og meget gode kjøreegenskaper. Velger du en motor med litt ytelse går det fort unna også. Designet på Fiesta har vunnet prisen Red Dot, og dens 3-sylindrede bensinturbo på 100 eller 125 hk har vært årets motor flere ganger.

Focus

Ford Focus (2016 facelift)
Ford Focus (2016 facelift)

Ford Focus er en kjøreglad kompaktbil med et noe spesielt design. Focus kom til Norge som 1999-modell for første gang og ble en meget populær bil tross rustproblemer. Annen generasjon Focus ble i stor grad solgt med 1,6 dieselmotor, mens bensin nå er tilbake som salgsleder. I Focus er det den fine 1-literen med turbo som gjelder, men du får også en sterk 1,6 turbo.  Anbafales til folk som synes designet er greit og ikke trenger all verden av plass i baksetet. Faceliften på 2016-modellene i 2015 gjør den stygge fronten lekker! Som aldrende Ford flest er Focus et yndet stylingobjekt.

Ford Focus
Ford Focus

 

 

B-Max

Det fine med B-Max er skyvedørene. Ellers er B-Max en stor småbil med et merkelig design. Vanligst motor er 100 hk turbobensin eller 95 hk dieselturbo.

C-Max 

Ford C-Max
Ford C-Max

C-Max fikk i starten navnet Focus C-max. Etter en stund ble C-max en egen modell. Dette er en liten flerbruksbil med fem seter og flybord for baksetepassasjerene. De fleste bruktbilene har 1.6-liters dieselmotor med 90- eller 109 hk, men det finnes også 2-liters diesel, 1.6-liters bensin, 1.8 bensin  og 2.0 bensin.

Generasjon 2 av C-Max ble mer moderne, naturlig nok, men fikk ikke et bedre design. Spesielt Grand-utgaven med skyvedører er en stygg bil, men uansett praktisk. Gammel 1,6 finnes, men for generasjon 2 er det 115 hk diesel eller 125 hk bensinturbo som er mest interessant.

S-Max

Ford S-Max
Ford S-Max med matt grå lakk

Familiebussen S-max er mange familiers drømmebil. Som nybil er den kostbar for mange, men som brukt ligger S-max med ca 100 000 km på snart det halve av nybilprisen for ca 3 år siden. S-max kunne leveres med 7-seter, men mange ble solgt med 5 seter. På disse utgavene er bagasjeplassen enorm. Du sitter godt i S-max og bilen har mange praktiske detaljer. Siden bilen ikke er så høy er den også dynamisk og god på veien. Nesten alle har valgt TDCi (diesel) med varierende effekt. Minste motor var en liten 1.8-liter med bare 100 hk. Mest vanlig var i starten 1.8 liter med 125 hk. Ikke vær redd for å velge mer motor. 163 hk diesel skal være den som passer S-Max best. 1,6 115hk er sløv. Ny modell som 2016-årgang.

Kuga

Ford Kuga
Ford Kuga

Kuga er en kompakt SUV med et litt bråkete design. Vanligste Kuga har 2-liters diesel på 136/140 hk og gjerne automatgir. Noen få 163-hk finnes også på bruktmarkedet. Som bildet viser har Kuga en smart baklukeløsning hvor enten døren eller vinduet åpnes.

Ford Kuga
Ford Kuga

Mondeo

Ford Mondeo (2015-)
Ford Mondeo (2015-)

Mondeo har vært en storselger i mange år. Mondeo er litt kneipp med brunost eller kjøttkaker med brun saus og poteter, men det er ikke noe galt i å være vanlig. Mondeo tilbyr generøs plass, sikkerhet og vedlig gode kjøreegenskaper. Designet har vært radikalt endret ved alle modellbytter, slik at Mondeo fremstår som moderne men ikke tidløs. Ny modell fra 2015 som garantert blir en suksess. Ford kjører samme oppskrift, men nå med et enda lekrere design.

Ranger

Ford Ranger
Ford Ranger

Ford levere ikke bare tradisjonelle V8-USA pickups, de har også litt mer kompakte biler som Ranger. Når det er sagt er heller ikke Ranger en liten bil.

Ford Ranger
Ford Ranger

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *