Citroen

Fremdeles litt spesiell

Citroen C4 Cactus
Citroen C4 Cactus

Citroen tilhører en liten gruppe bilprodusenter som spiller på følelser, image, stil og design. Innovative løsninger og design har vært Citroen sitt varemerke mange år. Du opplever sjelden at noen råkjører med en Citroen. Kommer det en bil opp bak deg på motorveien så er det en Audi eller BMW, ikke en Citroen.

Har du en sterk personlig miljøprofil kan det godt tenkes at du kjører Citroen, dersom du ikke liker hardplasten i Toyota hybridbiler. Du viser at du er over snittet interessert i mote og trender i de fleste Citroen-modeller. Du indikerer også at du har minimum gjennomsnittlig intelligens når du kommer med en ny Citroen,.

Du kan fremdeles kjøpe nyere Citroen med “svevefjæring”. Modellen C5 kunne for eksempel leveres med hydraulikk. I gamledager hadde modeller som CX, GS, BX, XM og Xantia hydraulisk fjæring.

Citroen DS (1956)
Citroen DS (1956)

Designinnovatører som Citroen DS står i dag på museum rundt i verden. Det er skrevet bøker om gangsterbilen “Traction Avant” og laget kultfilmer om jernhesten 2CV. Citroen DS er kanskje tidenes største bilinnovasjon!

Citroen C4 Cactus

Citroen C4 Cactus
Citroen C4 Cactus

Cactus er en kul og brukervennlig Citroen med mange nyvinninger. Den har et spesielt design med luftputer som beskytter mot parkeringsskader. De fleste har opplevd parkeringdunker med påfølgende irriterende hakk, dunker og riper. Putene beskytter mot dette. Cactus i High-utgave har fast glasstak som sparer vekt og gjør coupeen lysere og triveligere. Bakvinduene har ikke sveiv, og kan kun åpnes i sideveis luftepossisjon. Det er uklart når Cactus får skikkelig automatgir. Inntil videre leveres bilen med manuell eller ATG-semiautomat. Bilen er veldig lett (1 tonn) og oppleves som en større bil enn den faktisk er.

Citroen DS3

Citroen DS3
Citroen DS3

Også på nyere bilmodeller har designere fått mye frihet. Citroen DS3 fremstår i dag som en lekker og særpreget småbil. Likhetstrekkene med gamle DS er få, men designleken er den samme. DS3 er for folk som har peiling på design. De vil glede som over alle detaljene og smile til speilbildet når de kjører forbi et butikkvindu.

Citroen DS4

Citroen DS4
Citroen DS4

Citroen DS5

Citroen DS5
Citroen DS5

Er du på jakt etter en mellomstor sedan som nesten ingen andre har skal du se på dagens modell av Citroen DS5. For det første selges det får sedaner i Norge, for det andre selges det få Citroen DS5 generelt i Norge. Skal du kjøpe bruktbil er utvalget av 1,6 HDI stort. Har du mulighet skal du se etter en annen motor. Dessverre levere det stort sett simple automatgirkasser til DS5. Disse kalles EMG og er i realiteten en manuell girkasse som er robotifisert. Girskiftene er trege og nykkete.

Citroen C3 Picasso

Citroen C3 Picasso
Citroen C3 Picasso

Citroen har klart å gjøre den lille kassen C3 Picasso til en tøff og røff bil. Den duger til små familier uten behov for å frakte store lass. Nesten alle C3 Picasso har 1.6 HDI, noe som fungerer i denne bilen. C3 Picasso lever ikke opp til navnebror Pablo, men den har utseende med seg. Men nypris som starter på kr 200 000 kan denne bilen være et alternativ til en litt større bruktbil.

Citroen C4 Grand Picasso

Citroen C4 Grand Picasso
Citroen C4 Grand Picasso

Dette er en super familiebil, spesielt for 5 personer. Grand Picasso får du som 7-seter, men da mister du all bagasjeplass. Dessverre finnes det ingen skikkelig automatgir til den mest solgte 1,6 HDI.

Citroen C4 Grand Picasso interiør
Citroen C4 Grand Picasso interiør

Ny Picasso kom i 2015, men fremdeles ikke sikkelig automat. Bildet viser en “kort” 5-seters variant:

Citroen Picasso
Citroen Picasso

Citroen C5

Citroen C5
Citroen C5

C5 er en komfortabel bil som i starten kunne leveres med tradisjonell fjæring eller Citroen rariteten hydraulikk. C5 finnes med skikkelig automat på de motorsterke alternativene, men ikke på mest solgte 1,6 HDI.

Aircross

Citroen Aircross
Citroen Aircross

Aircross er samme bil som Mitsubishi ASX

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *