Statistikk

Landrover-3.jpg

Hvor viktig er det at bilen ligger på topp av statistikker som hander om driftssikkerhet?

Når bilkjøpere skal sette opp kriterier for ny bil eller ny bruktbil setter de ofte driftssikkerhet på topp. Kollisjonssikkerhet er heldigvis også viktig for mange. Her får du linker til undersøkselser som sier hvor bra og dårlig bilmodeller gjør det på statistikker som handler om driftssikkerhet, kollisjonssikkerhet, rust og annet.

En ting som er verdt å merke seg er at biler som holder seg godt i pris (Toyota Avensis) gjerne har mer feil en mer ukurrante biler (Citroen C5). Det er en viktig årsak og det er alder. Du får en nyere Citroen C5 for samme sum som du må betale for en aldrende Avensis. For tiden er Audi A4 den bilen som gir deg minst problemer!

Bilsyn.dk:
Også danskene måler hvor gode bilene er. Her kan du lese deres “fejlstatistik 2010” som sier at Volvo S60 er best og Suzuki Alto dårligst blant fire år gamle biler. Ser vi på tolv år gamle biler er Mercedes-Benz E-klasse vinneren og Ford Escort taperen.

Dekra (dekra.de):
Kan du litt tysk finner du veldig masse nyttig informasjon på Dekra sitt nettsted. Her kan du også søke på enkeltmodeller. Hvert år presenterer Dekra en “Mängelreport”.

Adac (adac.de):
På nettstedet til tyske Adac, som er norske NAF sin kjempestorebror, må du lete litt etter statistikker. Mens du surfer kan du finne mye interessante tester og beskrivelser.

Auto Express har publisert en engelsk undersøkelse (2010) som forteller at Toyota Prius er bilen som er mest pålitelig. Honda Jazz kommer på andreplass mens Hyundai i30 kommer på tredjeplass.

Lurer du på hvordan bilenes byggekvalitet er kan Auto Express gir deg svaret på hvilke biler som er best også på dette punktet. Lexus IS vinner knepent foran Honda Jazz og Audi TT.

Handling handler om kjøreegenskaper av beste sort. Er dette viktig skal du sjekke ut Subaru Impreza, Mazda MX-5 eller Mini Cooper.

Adac presenterer også kollisjonstester.

Euro NCAP:
NCAP driver også med kollisjonstester. På deres nettsted får du vite det meste du trenger for å velge en sikker bil.

Lurer du på hvilke biler som stjeles mest? Her er en tysk undersøkelse som sier at Caravelle er en av tyvenes favorittobjekter i Tyskland.

Det er ingen som liker rust. Svenske Vi Bilägare publiserer oversikter som viser hvilke biler som ruster minst og mest, eller hvilke bilmodeller som trolig kommer til å ruste mye i fremtiden. Mens VW Golf får en score på 4 av 5, får Toyota Auris 2 av 5.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *