Driftssikkerhet

Til å stole på?
Til å stole på?

Hvordan lese statistikker om biler og feil

Eldre biler har nesten utelukkende mer feil enn nyere biler. Derfor må du grave deg ned i tallene for å finne ut hvor lite feil det egentlig er på bilen du vurderer å kjøpe brukt.

Er det slik at en 8-9 år gammel Toyota statistisk har mindre feil enn en 6-7 år gammel Passat? Nei, statistisk har du akkurat like stor eller liten sjanse for å få feil på bilen om du kjøper en Toyota Avensis fra 2002 som en VW Passat fra 2004.

En 4-5 år gammel BMW 3-serie har et feiltall som gir karakteren 5,5. Det er halvparten av snittet som er 10,5. Denne BMW-en kan måle seg med en 2-3 år gammel VW Passat, Subaru Forester eller Mitsubishi Outlander.

For bilene som er 2-3 år gamle ligger Volvo V70 nesten på bunnen med en karakter på 9,3. Ser vi på 4-5 år gamle biler dette tallet gjennomsnittskarakteren. På gjennomsnittsplassen ligger BMW 5-serien. Ser vi på 6-7 år gamle biler har kun de beste en karakter på 10. her finner vi blant annet Honda CR-V.

Noen biler tåler alder og bruk bedre enn andre. Dette er verdt å legge merke til hvis du skal beholde bruktbilen noen år.

Nyere biler har færre feil enn gamle
Nyere biler har færre feil enn gamle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *