Bilkjøp

Behov og følelser

Fiat Panda
Fiat Panda

En bil trenger ikke koste en million kroner for å bety noe spesielt for eieren. For folk flest er det bruksglede som gir betyr mest i hverdagen. De fleste ønsker en bil som tar seg godt ut, er funksjonell og brukervennlig. I tillegg skal bilen signalisere ett eller annet. Bilkjøp med X-faktor er suksessoppskriften.

Det finnes mange gode og få dårlige biler i dag. Derfor kan du velge en bil du virkelig liker uten å tenke alt for mye på statistikker og potensielle verkstedsbesøk. Her er noen hurtigtips:

  • Mikrobil: Toyota iQ, VW Up! eller Fiat 500
  • Minibil: Ford Fiesta, Kia Rio eller Suzuki Swift
  • Kompaktbil: VW Golf, Opel Astra eller Honda Civic
  • Mellomstor: BMW 3-serie, Volvo V40/V60 eller Audi A4
  • Storbil: BMW 5-serie, Mercedes E-klasse eller Volvo V70
  • Coupe: Peugeot RCZ, VW Scirocco eller Audi A5
  • Roadster: Mazda MX-5, BMW Z4 eller Porsche Boxster
  • Kompakt SUV: BMW X3, Mazda CX-5 eller Kia Sportage
  • Crossover: Volvo XC70, Nissan Qashqai +2 eller Audi A4 Allroad
Kia Sportage
Kia Sportage

Er du på jakt etter en bil med best mulig kjøredynamikk eller vil du ha mest mulig komfort? Er praktiske løsninger noe som trigger deg eller vil du ha størst mulig plass? Skal en bil være en estetisk nytelse og en imagebygger for deg?

En av de mest dynamiske bruktbilene innen normale rammer er BMW 3-serie. Balanse, styrefølelse og respons, det meste stemmer i en 3-serie. En av de gunstigste bilene med gode kjøreegenskaper er BMW 1-serie, og det holder med en 116i uten for mye dill-dall.

Du finner mye komfort i en ny eller nyere Mercedes C-klasse. Selv om det ikke er overflod av krefter vil du kunne cruise behagelig allerede med en C 180 CDI med automatgir.

Smart design på mange måter finner du i Volvo V70. Legg til at bilen har meget gode seter også. Kinderegget er Volvo XC70 med firehjulstrekk og enda smartere design.

Estetikk er kanskje noen som kan diskuteres, men det finnes regler for godt og dårlig design. Vakre bruktbiler er for eksempel Alfa Romeo 159, Volvo S80 og Audi A5 Coupe.

Landrover pick-up
Landrover pick-up

Imagebyggere er biler som Fiat 500, Mini Cooper S, Citroen DS3, Citroen DS5, Citroen C6, Land Rover Defender og Mercedes G-klasse.

Familiebiler kan være så mangt, men et romslig baksete, fornuftig bagasjeplass og forskjellige praktiske løsninger bør være ombord. Automatgir er en fordel og ryggekamera øker sikkerheten for folk rundt deg. Familiebiler kan være alt fra Opel Zafira og Peugeot 5008 til tradisjonelle stasjonsvogner som Ford Mondeo og Subaru Legacy. Mellom disse finner du i tillegg litt høyere og røffere stasjonsvogner som Audi A4 Allroad, Volvo XC70 og Subaru Outback.

Bybil som begrep ble en del av språket da VW lanserte Polo som en slags stasjonsvogn helt på starten av 80-tallet. “Polo bybil” var fantastisk oversiktlig og lettkjørt. Dagens bybiler er kompakte i målene, men ikke like lyse og lettkjørte som den gamle Polo. Elbilen Mitsubishi i-Miev er smal og enkel å bruke i byen. Mini Clubman er en stor Mini, men utsynet er noe begrenset grunnet små vinduer. Den beste bybilen i dag er kanskje den nye VW Up!

Mini Clubman
Mini Clubman

 

Motor

Har du noen preferanser i forhold til motor? Hvordan velger du motor når du skal kjøpe bil? For de fleste er det tilfeldig hva som står under panseret når de kjøper ny eller brukt bil. Bruktbilkjøpere har selvsagt ikke de samme valgmulighetene som nybilkjøpere, men ofte foretrekker de diesel.

Det er fordeler og ulemper med både bensin og dieselmotorer. Generelt kan vi si at de mest driftssikre motorene er de enkleste motorene uten alt for avansert teknologi.

Nær alle nye dieselmotorer har i dag turbo. En turbolader sørger for krefter og trekkraft, enten det er snakk om diesel- eller bensinmotor. I gamledager var turbo synonymt med økt bensinforbruk. Slik er det ikke i dag. Elektronikk fintrimmer motoren slik at den forbrenner så lite drivstoff og gir så mye krefter som mulig.

En motor uten turbo oppleves gjerne som svak. Er det nok hestekrefter kan den riktignok oppleves som sprek og morsom. En sekssylindret bensinmotor uten turbo er noe av det mest harmoniske du kan ha under panseret på bilen.

En liten bensinmotor uten turbo vil oppleves som svak men ofte relativt kultivert og lettkjørt. En liten turbodieselmotor kan oppleves som sterk innenfor et turtallsområde, men svak på lave turtall og generelt mindre kultivert. Mens bensinmotoren er treg er dieselmotoren masete. Likevel er det utrolig hva man venner seg til.

I utgangspunktet vinner dieselmotoren når det kommer til forbruk og pris pr liter drivstoff, men moderne bensinmotorer er mye gjerrigere enn motorer med noen få år på nakken. Det gjenstår likevel å se om moderne bensinmotorer med lavt sylindervolum, turbolader og mye dreiemoment er driftssikre.

Du bør velge motor etter behov og kjøremønster. Dieselmotorer fungerer godt på landeveien med sitt gode moment, men de fungerer ikke fullt så bra hvis du kjører mye lokalt og motoren sjelden er helt varm. Det første som skjer er at du tetter partikkelfilteret. Dette er kostbart å bytte hvis du ikke klarer å blåse det rent med turtall på motorveien.

En annen ulempe med drivstoffeffektive motorer er at de avgir lite varme. Det betyr at de ofte kjøres på “kald olje” og i tillegg gir lite varme til oppvarming av kupe. Mange løser de siste ved tilleggsvarmer.

Biler med masse dreiemoment kjøres ofte langt ned på turtall. Deretter gir føreren gass og lar trekkraften jobbe. I mange tilfeller sliter dette på svinghjulet. Ta for eksempel et søk på “svinghjul touran” på Google. Skal en unngå dette må en gire slik at motoren jobber lettere. Ulempen er at du må gire mye, for dieselbiler er kun sterke innenfor et begrenset turtallsområde. Det er kanskje derfor automatgir er populært sammen med dieselmotorer.

Lyd og vibrasjoner er fremdeles ankepunkt mot dieselmotorer, men her er det store forskjeller fra merke og modell. Det finnes bensinmotorer som går hardt eller “tikker” også.

Hva slags bil trenger du egentlig?