Mitsubishi

Mitsubishi er kanskje mest kjent for sine firehjulstrekkere og ulike familiebiler som Galant på 80 og 90-tallet.

Mitsubishi solgte mange biler av den kompakte Lancer-modellen på 90-tallet. Lancer har levd i skyggen i mange år, men er nå på banen som ny modell. Den gamle suksessen Galant er død. Colt finnes fremdeles, men topper ingen salgslister. Nå er det de moderne og brukervennlige bilene som ASX og Outlander det satses på.

Pajero (2009)
Pajero (2009)

Pajero

Pajero ble en kjempesuksess da den kom på markedet i Norge for snart 30 år siden. Pajero har vokst mye i størrelse siden den gang og i dag er Outlander nærmere den første Pajero i størrelse. Pajero har alltid vært en modell med offroadegenskaper. Firehjulstrekk og høy bakkeklaring (samt lavgir) har hjulpet mange anleggsarbeidere, bønder, fjellboere eller caravanister med fremkommeligheten. De fleste solgte Pajero har vært registert som varebiler grunnet høye avgifter på denne biltypen. Det finnes en del forskjellige motoralternativer, men diesel har alltid stått øverst på ønskelisten til Pajero-kjøperne. Alle generasjoner Pajero har vært levert med to eller fire sidedører. Dagens modell har aldri blitt importert til Norge med kort akselavstand og to dører.

Outlander II

Andre generasjon Outlander har vært en salgssuksess i Norge. En viktig årsak har nok vært den overkommelige prisen på grunn av en moderat 2-liters dieselmotor. Motoren er laget av VAG og vi finner den i blant annet Golf, Passat, Touran og de fleste Audi. Outlander kan brukes som 7-seter og har i de fleste utgavene firehjulstrekk som standard. Oppskriften med lavt forbruk, 7-seter og firehjulstrekk har fristet mange. De som sverger til automat har valgt 2,4-bensin. I 2010 ble også diesel (PSA 2,2-diesel) tilgjengelig med automat.

Grandis

Grandis er en tradisjonell MPV/ flerbruksbil som kom på markedet i 2004. Bilen finnes med 2,4-liters bensiner og (senere) 2-literes VAG-diesel med manuelt gir. Grandis er en stor familiebil, men interiøret er ikke så fleksibelt som de beste. Skyvedører finnes heller ikke. Grandis tok opp arven etter Spacewagon som sikkert mange husker. Sammenlignet med biler som VW Touran vil Mitsubishi Grandis oppleves som større. Den er ikke mye høyere, men den er noen cm lengre. Designet er relativt tidløst.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>