Audi

Mer enn store griller

Audi (44)

Kjører du Audi signaliserer du en viss velstand. Audi har en sikker designprofil og et ganske tydelig image. Merket er eksklusivt på linje med blant annet BMW og Mercedes-Benz. Bortsett fra enkelte modeller som R8 er det ingen Audier som er spesielt prangende. En Audi er diskret som en pen dress.

Dessverre har Audi overtatt litt av imageproblemet som BMW hadde, men dette ser ut til å være forbigående. Kjører du Audi i dag har du god smak. Kanskje det er derfor mange kvinner liker Audi?

I 1984 lanserte Audi den superaerodynamiske Audi 100. I 1986 tok Audi rustbeskyttelse på alvor og har siden den gang vært ledende på området. Audieiere trenger ikke gå til innkjøp av sandpapir, sparkel og lakk. Mens konkurrentene har rustet på rot har Audi slitt med andre ting. Dårlig holdbarhet på hjulopphengsdetaljer, bremser og diverse elektronikkfeil har plaget flere årganger. I tillegg har flere dieselmotorer vist seg å være kostbare å eie.

Pent design har kjennetegnet en rekke Audimodeller. Deres store griller har skapt glede, begeistring og avsky. Noen liker de store grillene, andre liker dem ikke.

Audi har en litt sportslig profil. Dette forsterkes for eksempel med S og RS-modeller. For noen er sportsprofilen kun visuell, for det har blitt solgt mange sorte Audi A4 Avant 1,6 med 102 hk og dyre sportspakker. Nå er det heldigvis turbomotorer over hele linjen!

Audi A1

audi a1

Modellen A2 var for innovativ for markedet da den ble lansert i år 2000. Med sitt aluminiumskarosseri var A2 en veldig lett bil. I dag er A1 Audi sin minste bil. Den kan leveres med 5 seter, men den er strengt tatt kun en 4-seter. A2 får du med fine bensinturbomotorer og tradisjonell TDI-diesel. TFSI med 86 hk er den eneste som ikke kan leveres med DSG-automatgir. A2 finnes med 2 eller 4 sidedører. Siden bilen er trang kan det være smart å kjøpe en A2 med panorama-soltak.

A3 Sportsback

Audi A3 Sportback
Audi A3 Sportback (2014)

Selv om 3-dørs Audi A3 har et bedre design er det enklere å anbefale Audi A3 Sportsback med fem dører. Da fremstår A3 som en liten stasjonsvogn. Nyere utgaver av A3 er gjerne utstyrt med små bensinturboer som 1,2 TSI og 1,4 TSI. Bestselgere har vært den gamle men solide 1,6 bensin med 102 hk og 1,9 TDI med 105 hk. I dag oppleves disse to som gammeldagse. En kjøreglad utgave er 1,8 TSI med 160 hk, men også 1,4 TFSI med 125 hk fungerer fint. Velger du diesel er det 2.0 TDI du bør se etter. 1,6 TDI 105 hk er litt for treg. S-tronic er Audi sin utgave av “dobbelkløtsj-automatgiret” DSG som brukes i blant annet VW Golf.

Audi A3 Sportback
Audi A3 Sportback (2008)

Audi TT

audi tt

Audi TT er noe mellom sportsbil og coupe. Førstegenerasjon fikk litt pepper for å ha litt dvaske kjøreegenskaper og image, men andregenerasjon (som på bildet) er en bra bil. 2-liters TFSI med 211 hk sparker godt i fra. Denne får du også med quattro eller dobbelkløtsj automat. TT finnes også som takløs roadster.

Audi A4 Avant

Audi A4 Avant
Audi A4 Avant (2008)

A4 fra 2001 og oppover skal være gode bruktbiler, men de begynner å bli gamle. Modellene fra 1995-2001 var plaget av en del feil, men i dag er barnesykdommene forlengst glemt. Modellen som kom i 2001 kalles B6 (eller type 8E for spesielt interesserte). Stasjonsvognen, Avant, var meget populær og solgte godt. Det fantes en rekke motorer hvor 1,9 TDI (100 eller 130 hk) var vanligst. Som bruktbil kan det være lurt å se på bensinutgavene 2.0, 2.0 FSI eller 1.8T. Er du heldig dukker det opp en V6 i tillegg. V6-diesel skal du styre unna. Noen utgaver kunne leveres med Tiptronic-automat som  er bra, mens andre ble levert med trinnløse CVT. Audi fungerer godt med manuelt gir. En populær og bra versjon er Avant 1.8T quattro.

Audi A4 Avant (2006)
Audi A4 Avant (2006)

Nyere modeller fungerer godt med bensinturbo, inkludert minste 1.8 (turbo) med 120 hk. Med quattro er også grepet sikret til vinteren. Modellen som kom i 2008 er et bra kjøp.

Audi A5

Audi A5
Audi A5

Audi A5 leveres som 2-dørs coupe og 4-dørs coupe. Selv om bilene er ulike virker formspråket likt. Audi A5 er bilen for deg som vil ha en upraktisk og lekker bil som faktisk er funksjonell og trygg. Mens coupe som regel blir levert med bensinturbo, sverger førstegangskjøperne av A5 Sportsback til diesel. Quattro og automat finnes til noen modeller. Velger du en bil med S-line får du en tøffere look, men også et knallhardt understell. Designet på A5 er rett og slett bra!

Audi A5 Coupe
Audi A5 Coupe

Audi A7

Audi (11)

A7 er Audi sitt svar på en coupe-sedan-løsning. Resultatet er meget bra. A7 er kanskje den tøffeste Audien du kan kjøpe. Her finnes det historie (baklukedesign a-la første Audi 100 Avant) og personlighet.

Audi Q5

Audi Q5
Audi Q5

Audi Q5 er en attraktiv “familie-SUV” som leveres både med forhjulstrekk og firehjulstrekk “quattro”. Den finnes med tradisjonell 2-liters diesel, råsterk 3-liters diesel, 2-liters bensinturbo, hybrid og råtass RS-versjon.

Audi Q5
Audi Q5

Audi Q7

Ikke alle liker denne store bilen, men har du behov for en stor 7-seter som trekker på alle firehjulene er Q7 slettes ikke dum. Designet har blitt omtalt som “flodhestinspirert”, men ikke la janteloven påvirke deg.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *